Inzetten op peventie voorkomt verzuim

Werkplezier

Werkgevers merken regelmatig dat werknemers vastlopen, minder gelukkig zijn in hun werk en daardoor uiteindelijk minder productief zijn. Door inzet van een coaching traject zullen medewerkers in korte tijd opbloeien, beter in hun vel zitten en meer rust ervaren. Het zou mooi zijn om bij de eerste signalen in te zetten op preventie om de medewerker weer "lucht" te geven. Dit voorkomt uitval en brengt nieuwe energie. 
Wanneer langere begeleidingstrajecten wenselijk zijn biedt coaching ook uitkomst. Vanuit een persoonlijk doel worden talenten, kwaliteiten en hulpbronnen ingezet om nieuwe opties te ontdekken. Zo worden er weer stappen voorwaarts gezet.

In mijn zoektocht in mijn werk, heb ik veel gehad aan de gesprekken met Ellen. Zij stelde mij de juiste vragen en hield me op een fijne manier een spiegel voor. Zodra ik gefrustreerd raakte, omdat ik bijvoorbeeld geen vooruitgang zag, kon Ellen op een rustige, maar duidelijke manier zeggen dat ik geduld moest hebben. Ze liet me ook vaak inzien dat ik al mooie stappen had gemaakt en dat motiveerde mij weer! Al met al hebben de gesprekken met Ellen er voor gezorgd dat ik stappen maakte in mijn zoektocht en voorkwam dat ik verdwaald raakte. 

Simone Verboogen, gemeente Weert

 

Wanneer het niet zo lekker loopt binnen een team kan dat ten koste gaan van de flow en energie van alle teamleden. Vaak is niet duidelijk waar je als team naar toe wilt en wat ieders kwaliteiten hierin zijn. Workshops en teamcoaching kunnen hierin de oplossing bieden. Samen weer lucht krijgen, in gesprek zijn met elkaar met een gezamenlijke focus. Altijd op maat voor uw organisatie.

Workshop:
Hoofdopruimen, scheiden van werk en privé

Tijdens een workshop 'Hoofdopruimen' ga je zowel als team en als individu aan de slag. Je maakt op een andere manier kennis met elkaar, door een kijkje in elkaars hoofd te nemen. Niet letterlijk natuurlijk...alhoewel....Je gaat wel beeldend aan de slag, je maakt inzichtelijk wat er gebeurd in je hoofd. Je zult zien dat geen enkel hoofd van een collega op dezelfde manier werkt en georganiseerd is als dat van jou. En je zult collega's herkennen in hun tekening. Dat geeft stof tot spreken, waardoor je je collega's beter leert kennen. Wat jullie samenwerking ten goed komt. 

Aan het einde van de workshop heb je niet alleen een beeld van hoe het voor jou en je collega's werkt, je hebt ook een persoonlijk opruimplan gemaakt. Hierdoor kun je werk en privé goed scheiden en meer 'zijn' in het moment.Workshop: Focus en Flow

Hoe goed ken jouw collega's eigenlijk? Voldoende om vanuit focus en gezamenlijk doel goed in verbinding te staan? Of kun je daar nog wat hulp bij gebruiken? In de workshop Focus en Flow kom je meer te weten over wat je echt drijft om te werken in dit team en heb je aan het eind een gezamenlijke focus en doelstelling waarin iedereen zich kan vinden. Zo kunnen jullie samen doelgericht verdere stappen zetten.


De precieze inhoud stem ik graag af op jullie persoonlijk behoefte.


"Mijn dank is groot voor het resetten van mijn hoofd.
Ik vond het goed dat de cursusavond toch via teams doorgang kreeg. Ellen wist goed de regie te houden en gaf ons handige tools. Ik vond het een bijzondere avond waarbij er duidelijk werd uitgelegd wat er eigenlijk met je gedachtegoed gedurende de dag gebeurt. Door verschillende tools kon je je geheugen inhoud herstructureren en dat gaf in mijn geval toch wel de nodige lucht. Ik vond het enorm de moeite waard. Dit is een cursusavond die voor ons, als ambulant begeleiders, enorm nuttig zou zijn. De enorme drukte en druk neemt soms de overhand en ik weet zeker dat deze handreiking de druk zouden wegnemen. Ik raad het iedereen aan, ik heb er ontzettend veel profijt van en herhaal het iedere dag"

Patricia Harte, ambulant begeleider WMO

 

Ik heb je, zowel zakelijk als privé, leren kennen als een warme persoonlijkheid, iemand met passie en betrokkenheid bij de mensen en de organisatie. Je weet van aanpakken en doorpakken en je houdt van een uitdaging. Je hebt echt werklust en bent een team-player. Zonder jou had ik overigens nooit de afdeling Opleidingen over kunnen nemen en tot een succes kunnen maken. Je bent laagdrempelig en mensen voelen zich veilig bij je, hetgeen voor een goede coach denk ik heel belangrijke eigenschappen zijn.  
Kortom: je bent een mooi mens 

Jacqueline van de Ven, directeur Actief Zorg B.V.