Fleur (9), kan weer terugkijken naar haar ziekenhuis periode na MatriXen

Bij de geboorte van Fleur bleek dat ze een aantal aanleg foutjes had in haar lichaam en dat ze daarvoor de rest van haar leven voor onder controle zou moeten blijven. Een aantal operaties en langdurige ziekenhuis opnames met veel zorgen volgde. Spannende tijden voor het hele gezin.

Fleur kan het goed dragen.....  tot die ene keer.... die staat nog in haar geheugen gegrift! Ze heeft daar nog een plaatje van....ziet het nog zo voor zich...

Als Fleur bij mij in de praktijk komt, heeft ze een boek bij met het verhaal van haar ziekenhuisopname. Ze heeft het zelf nog niet ingekeken. Dat is lastig, door dat ene plaatje wat nog zo vast staat in haar geheugen. Er hangt ook een erg vervelend gevoel aan vast. "Als jij me daarvan af kan helpen, ben ik je zo ontzettend dankbaar", zegt Fleur.

MatriXen:
Dan gaan we aan de slag. Fleur wist het plaatje wat ze van dat ene moment heeft opgeslagen en maakt het daarna zoals zij het hebben wil. Dan pakt ze haar gevoel aan, ze haalt het uit haar buik en vernietigd het, om het vervolgens ook te maken zoals ze het graag wil. Zo zijn we samen even bezig. Ik stel vragen en Fleur verandert dát ene fragment wat zoveel invloed heeft op haar. 

En dat gaat goed! Ze gaat in het herinneringen boek bladeren en vertelt me wat we zien en hoe het allemaal is gegaan in het ziekenhuis.
"WAUW", zegt ze. "Ik heb er helemaal geen vervelend gevoel meer bij en ik kan nu gewoon in het boek kijken!" Ze geeft me spontaan een hand en bedankt me heel hartelijk.