trauma verwerking, een ervaringsverhaal

Beelden uit het verleden maakten de dagelijkse dingen moeilijk voor mij. Op onverwachte momenten kwamen herinneringen bij mij binnen met de daarbij behorende zware emoties. Ik kon ze niet goed sturen of stoppen. Mijn hoofd voelde vol, mijn schouders voelden zwaar.

Ellen heeft eerst met mij mijn hoofd opgeruimd. Dat gaf rust en ruimte. Ik ben vervolgens in huis wat gaan opruimen, ordenen en wegdoen. Loslaten was voor mij ook erg moeilijk.

Omdat er beelden waren die me belemmerden tijdens werksituaties of op onhandige momenten, zijn we via de MatriXmethode gaan neutraliseren. Het is heel bijzonder om te ervaren dat de beelden die me het meest deden vastlopen, dat nu helemaal niet meer doen. De herinneringen zijn er nog steeds maar de beleving ervan is veranderd. Het voelt alsof de angel uit het moment is gehaald.

Er zijn veel erge dingen gebeurd in mijn leven, maar het is net alsof de zwaarte is verminderd. Ik ervaar het als ongelooflijk bijzonder dat ik in mijn leven zelf kan kiezen wat ik ergens bij voel of beleef. En dat ik daarbij zelfs achteraf een andere keuze kan maken in hoe ik een herinnering wens te bewaren.

MatriXen is een krachtige methode. Maar meer nog moet ik zeggen dat Ellen een geweldige coach is. Ze zet me aan het denken, laat me in mijn waarde, oordeelt niet maar geeft me richting. Ze helpt me de weg te vinden.

Ellen, bedankt dat je er altijd voor me bent. Je bent voor mij een bron van vertrouwen, liefde en positieve energie.