Wil jij in je werk het verschil maken?

 • Wil jij een krachtige interventie toevoegen in je werk met mensen?
 • Werk je met je hart en wil je doen wat werkt?
 • Wil je mensen de regie geven over hun eigen hoofd door ze te leiden naar de eigen oplossingen?

Door het volgen van de training MatriXmethode leer je open vragen stellen om je cliënt zelf naar zijn eigen oplossingen te begeleiden. En dat is goud waard.

Met de MatriXmethode kun jij het verschil maken!

Wat is de MatriXmethode?

In 2017 ben ik heel enthousiast geworden over de werking van de MatriXmethode. Deze gesprektechniek is er namelijk op gericht om volledig in eigen regie te werken aan een persoonlijk en unieke eigen oplossing. Tijdens de consulten leert je cliënt hoe hij deze techniek thuis ook zelf in kan zetten. Precies op díe momenten wanneer het nodig is. Dat geeft rust, zelfvertrouwen en autonomie.

Ik ben dan ook super blij dat ik trainer ben voor het MatriXmethode Instituut! En dat jij dus bij mij terecht kunt om de MatriXmethode zelf ook in te gaan zetten.

Wie zet de MatriXmethode in?

De MatriXmethode wordt ingezet als interventie door HBO-professionals die werken met mensen.

Denk aan de POH-GGZ, jeugdhulpverlening, ARBO diensten, GGZ, leerkrachten, psychologen, ambulant begeleiders en coaches.


De MatriXmethode bestaat uit twee gedeeltes:

IQ 

Binnen het IQ gedeelte geeft de MatriXmethode de mogelijkheid om de onrust en drukte in het hoofd te ordenen en informatie gemakkelijker te onthouden en terug te vinden. Dat geeft rust, ruimte en overzicht.

Je leert hoe basisinformatie, zoals het alfabet, het 100 veld en de tafels, goed kan worden opgeslagen, onthouden en kan worden teruggevonden. Dat is belangrijk, omdat je daaraan steeds nieuwe informatie kunt koppelen. Zo gaat lezen en rekenen veel gemakkelijker, zowel bij kinderen en volwassenen.

EQ
Bij het EQ gedeelte hebben we het over emoties, SOLK, angsten en trauma's. Maar denk ook aan rouw, verlies en onverwerkte emoties. 

We leven in het NU en je hebt een verleden en een toekomst. In het verleden hebben we allerlei dingen meegemaakt, positieve en negatieve en dat gaan we in de toekomst ook meemaken. Maar in het NU hebben we daar een beleving bij. Hoe je vandaag (in het NU) denkt en doet, is gekoppeld aan ervaringen uit het verleden of angst voor de toekomst (beren op de weg zien).

Ons brein slaat namelijk al deze informatie op. Je kent het wel, dat iemand zegt: 'dat staat me nog zo helder op mijn netvlies', of 'elke keer als ik die muziek hoor krijg ik weer dat nare gevoel'. 

Iedereen slaat informatie op zijn/haar eigen unieke manier op, er zijn daarom geen standaard oplossingen. Ook die zijn voor iedereen uniek. Door het toepassen van de MatriX-vragen stel je je cliënt in staat om zijn/haar oplossing op maat te vinden.

De methode gaat niet in op het gedrag, maar gaat dieper. Het werkt op het niveau van overtuigingen, waarden, normen en identiteit (neurologisch niveau's van Bateson) en dat maakt dat het veel krachtiger is dan wanneer je op gedrag inzet. Je gaat de strategie, coping, scripts, patronen doorbreken, door de beleving te neutraliseren.

" Jij bent top, Ellen! Je rust, positiviteit en heldere feedback zijn erg prettig. De oefenmiddagen zijn ook echt als oefenmiddagen gebruikt, wat een mooie eerste aanzet was om ervaring op te doen en feedback te krijgen. De oefeningen zijn helder uitgelegd. Het oefenen met een groepje van 2 tot 3 personen verliep goed en gestructureerd. Met ruimte voor onze vragen en inbreng. Je vertrouwen en bemoediging hebben mij een positieve boost gegeven. Fijn om ook tussen de oefendagen door met vragen te kunnen komen. Je betrokkenheid was voor mij erg steunend. Heb nu voldoende vertrouwen om deze interventie-tool te gaan inzetten. Fijn om de groep, jou en de community te hebben als vraagbaak en om ervaringen te kunnen delen. Ik werd tijdens/na de masterproof geconfronteerd met een eigen stukken en reageerde emotioneel. Waardeer het enorm dat je daar aandacht voor hebt.
Enorm bedankt voor je fijne begeleiding Ellen!! Ik zou jou als trainer iedereen aanraden."

Ida Aantjes, consulent CJG en HSP coach

" Ik heb Ellen leren kennen als trainer tijdens de MatriX opleiding. Ze heeft een rustige insteek en opbouw en begeleidt de training gestructureerd. Ik deed de online training en hierbij moesten we regelmatig in break out sessies oefenen. Soms was ze aanwezig maar dat merkte je eigenlijk niet waardoor het heel veilig voelde. Ellen geeft goede, constructieve feedback waar je direct mee verder kunt. Wat ik heel fijn vond was dat ze goed bereikbaar was ook tussen de trainingen door om een inhoudelijke casus te bespreken. Dank je wel Ellen voor de fijne training!"

Isabel Veenis, coaching en counseling


Investering

De investering in jezelf bedraagt €1895,-

Dit is inclusief:

 • Tas met alle benodigde materialen
 • Zes maanden toegang tot de online leeromgeving
 • Reader
 • Drie oefendagdelen van 4 uur, waarin je met elkaar oefent onder begeleiding van mij
 • Je ervaart zelf de werking van hoofd opruimen
 • Je ervaart zelf de werking van het oplossen van angsten en trauma's
 • Continu app contact met mij
 • Groepsapp met andere deelnemers voor het delen ervaringen en vragen

In de filmpjes hieronder zie je meer over de werking en effectiviteit van de MatriXmehode

Blended learning

De theorie krijg door middel van e-learning aangeboden van de bron, bedenker van de MatriXmethode, Ingrid Stoop. Ik begeleid je vervolgens in 3 (online)dagdelen van 4 uur in de toepassing van deze methode. En daarna laat ik je niet los. Dan begint het leren pas echt en zullen we elkaar nog 5 keer één uur zien tijdens het groei-traject. Je kunt dan je vragen stellen, doorgroeien en jezelf verder bekwamen in deze gesprektechniek.

Wil jij deelnemen?

Wil jij je inschrijven? Dat kan! Je kunt me een email sturen en checken wanneer de eerstvolgende training bij mij start. Bij 4-6 aanmeldingen start er een groep. Je hoeft niet uit de regio te komen, de oefendagdelen kunnen ook online plaats vinden. Hebben we een groep in de regio Brabant, dan kunnen we tijdens de oefendagdelen samen komen. 

Wil je je als individu aanmelden, dan kan dat op de website van de MatriXmethodeElke maand start er een nieuwe training. Je kunt je inschrijven op datum die voor jou past. Je wordt dan begeleid door één van de 10 trainers die samenwerken met het MatriXmethode Instituut.

" Wat een top trainer is Ellen en wat heeft ze ons goed meegenomen in de materie. Ze was bereikbaar indien nodig, gaf vertrouwen en duidelijkheid. Ik had geen betere coach kunnen wensen. Persoonlijk heb ik 2 maanden keihard gewerkt en dat kon doordat zij mij daarin goed begeleidde. Ellen in goed onderlegd, heeft de kennis paraat en is flexibel en creatief. Het bij Ellen afkijken was voor mij heel prettig. Ik zou een ieder zo naar haar toe verwijzen. Zij nam de leiding in de training en had oog voor een ieder. Haar enthousiasme nam mij mee. Het werken in een online omgeving was ideaal, doordat Ellen goed de tijd en het programma bewaakte."

Karin Roza van Maaren, jeugd en gezinsprofessional

"Ellen heeft een open persoonlijkheid, is vriendelijk en zeer betrokken. Zowel tijdens de lessen, de masterproof als ook via de whatsapp. Ze denkt mee, geeft informatie, maar laat het ook soms bewust sudderen bij de studenten. Ook de snelheid waarmee ze op appjes reageert is heel fijn. Ellen bewaakt de tijd op een goede manier. Zij heeft aandacht voor alle studenten en zorgt dat iedereen aan het woord komt in het juiste tijdsbestek. De techniek van beeldverbinding gaat haar goed af. De groep uiteenzetten in kamers, scherm delen en het whiteboard ging prima.Wat ik vooral goed vind, is dat Ellen ervoor zorgde dat ik de methode (die naar mijn mening vrij staccato is) ging doorleven. Met andere woorden, neem het script goed tot je, maar durf hem daarna ook los te laten. Volg je coachee. Dat wist Ellen met een fijngevoeligheid over te brengen, waardoor ik durf te zeggen dat ik de methode niet alleen in handen heb, maar ook in de vingers."

Jeroen van Thienen, stress en burn-out coach
 

" Heel Top hoe deze training vorm gegeven is in deze lastige tijd waar alles op afstand moet. Met ZOOM werkte het allemaal prima. Ik heb geen moment gehad dat ik het live bij elkaar zijn heb gemist. Top hoe jij, Ellen, de begeleiding hebt gedaan tijdens alle oefenmomenten. Ellen was heel toegewijd om iedereen waar nodig te helpen. Duidelijke uitleg tijdens de oefenmomenten, stond open voor alle vragen en wist deze altijd goed te beantwoorden en waar nodig toe te lichten. Ook buiten de oefenmomenten was Ellen beschikbaar in de groepsapp. Heel fijn en prettig persoon."

Rianka van der Neut - Olree, Onderwijspraktijk Bodengraven