Ben jij op zoek naar een krachtige en effectieve interventie waarmee je daadwerkelijk het verschil maakt in je werk? Wil jij:

 • anderen begeleiden naar zijn/haar eigen unieke oplossing? 
 • de autonomie bij je leerlingen/cliënt maximaal ondersteunen?
 • uit het verhaal van de ander blijven?
 • je veerkracht versterken door de methode bij jezelf toe te passen?

Dan is de MatriXmethode dé interventie die jij zoekt!

In 2017 ben ik heel enthousiast geworden over de werking van de MatriXmethode. Deze gesprekstechniek is er op gericht om volledig in eigen regie je persoonlijke en unieke oplossing te vinden. Daarom is het zo krachtig en effectief. Zowel op het gebied van IQ; het ordenen van informatie en het opnemen, verwerken, opslaan en terug vinden hiervan. Als op het gebied van EQ; het neutraliseren van nare gebeurtenissen en doemscenario’s, pijnklachten, maar ook een anti-pestoefening en het vervangen van onhandig geworden strategieën (bijvoorbeeld roken en snaaien) zijn onderdeel van de training.

Ik ben dan ook super blij dat ik deze methode aan anderen mag overdragen. En dat jij dus bij mij terecht kunt om de MatriXmethode zelf in te gaan zetten. Allemaal via een Blended-learning traject, waarbij je de theorie aangeleerd krijgt van de bron en de methode onder mijn begeleiding zelf kunt ervaren, je vaardigheden kunt trainen en je de interventie volledig eigen kunt maken. 

Voor wie is deze training

De POH-GGZ, begeleiders in de GGZ, (school)psychologen, jeugdhulpverleners, ARBO diensten, verzuimbegeleiders, re-integratiecoaches, leerkrachten, onderwijs assistenten, leerkracht ondersteuners, ambulant begeleiders en coaches.

Patricia Giesen 

Consulent sociaal team/POH-GGZ Jeugd

Ellen, je hebt het heel praktisch gemaakt. Je enthousiasme en voorbeelden maken het heel levendig. Je geeft heldere uitleg, bent respectvol en hebt veel kennis. Ik vind het ook heel leerzaam om te zien hoe jij je de MatriXmethode hebt eigen gemaakt, heel natuurlijk en vanzelfsprekend. De MatriXmethode zelf en de bevlogenheid van jou, maken dat ik overtuigd ben van de kracht van de methode en het blijvend ga toepassen.

De training

Tijdens deze training leer je vragen stellen die je cliënt maximaal in zijn kracht zet. Niet alleen doordat je samenwerkt aan het oplossen van zijn persoonlijke issues, maar ook doordat je cliënt leert hoe hij dit zelf toe kan passen wanneer jij er niet bent. Dat geeft zelfvertrouwen en autonomie!

 Je leert én ervaart zelf tijdens de training hoe:

 • Je rust krijgt in je hoofd en hoe je anderen hierbij kunt ondersteunen.
 • Je informatie gemakkelijk kunt onthouden en terugvinden en hoe je dit aan anderen kunt leren.
 • Je leert hoe je basisinformatie (alfabet, woorden, 100-veld, tafels, dagen van de week, maanden van het jaar) gemakkelijk kunt onthouden en terugvinden en hoe anderen dit te leren.
 • Je leert hoe je nare gebeurtenissen of doemscenario’s (bijv. angsten, trauma’s, rouw, heftige emoties) kunt neutraliseren, zodat je er geen last meer van hebt. En je leert hoe je dit bij een ander veilig toe kunt passen.
 • Je leert hoe je onhandige strategieën om kunt ombuigen zodat ze beter voor je werken. En je leert dit bij een ander toe passen. (denk aan de strategie van roken, eten…)
 • Je leert met de MatriXmethode werken met de kracht van de verbeelding en de onderbouwing hiervan door het geheugenmodel van Atkinson en Shiffrin (1968) en andere onderzoeken.

 

" Jij bent top, Ellen! Je rust, positiviteit en heldere feedback zijn erg prettig. De oefenmiddagen zijn ook echt als oefenmiddagen gebruikt, wat een mooie eerste aanzet was om ervaring op te doen en feedback te krijgen. De oefeningen zijn helder uitgelegd. Het oefenen met een groepje van 2 tot 3 personen verliep goed en gestructureerd. Met ruimte voor onze vragen en inbreng. Je vertrouwen en bemoediging hebben mij een positieve boost gegeven. Fijn om ook tussen de oefendagen door met vragen te kunnen komen. Je betrokkenheid was voor mij erg steunend. Heb nu voldoende vertrouwen om deze interventie-tool te gaan inzetten. Fijn om de groep, jou en de community te hebben als vraagbaak en om ervaringen te kunnen delen. Ik werd tijdens/na de masterproof geconfronteerd met een eigen stukken en reageerde emotioneel. Waardeer het enorm dat je daar aandacht voor hebt.
Enorm bedankt voor je fijne begeleiding Ellen!! Ik zou jou als trainer iedereen aanraden."

Ida Aantjes, consulent CJG en HSP coach

" Ik heb Ellen leren kennen als trainer tijdens de MatriX opleiding. Ze heeft een rustige insteek en opbouw en begeleidt de training gestructureerd. Ik deed de online training en hierbij moesten we regelmatig in break out sessies oefenen. Soms was ze aanwezig maar dat merkte je eigenlijk niet waardoor het heel veilig voelde. Ellen geeft goede, constructieve feedback waar je direct mee verder kunt. Wat ik heel fijn vond was dat ze goed bereikbaar was ook tussen de trainingen door om een inhoudelijke casus te bespreken. Dank je wel Ellen voor de fijne training!"

Isabel Veenis, coaching en counseling

 

De studiebelasting

Totaal 65 studiebelastingsuren:
 • Theorie/e-learning 18 uur
 • Vaardigheidstraining 3 x 4 uur
 • 5 x 1 ontwikkeluur na de training
 • Het voeren van minimaal 30 coachgesprekken in de periode van de ontwikkeluren
Het is essentieel dat je de MatriXmethode echt in gaat zetten om het in de vingers te krijgen. Dat werkt niet alleen positief voor jou leerrendement, maar ook voor dat van de groep. 

Startdata training (min 3 deelnemers maximaal 6)


1 april 2024 (start e-learning)
Oefendagdelen op dinsdag van 9:00u - 13:00u, op lokatie in Asten regio Eindhoven.
 • 16 april
 • 7 mei
 • 21 mei
 • 5x ontwikkel-uur samen te bepalen op 16 april
1 September 2024 (start e-learning)

Oefendagdelen op donderdag middag van 13:00u - 17:00u op lokatie in Asten, regio Eindhoven.
 • 12 september
 • 26 september
 • 10 oktober
 • 5x ontwikkel uur samen te bepalen op 12 september
Wil je een incompany starten? Neem dan telefonisch of via email contact met me op.

" Wat een top trainer is Ellen en wat heeft ze ons goed meegenomen in de materie. Ze was bereikbaar indien nodig, gaf vertrouwen en duidelijkheid. Ik had geen betere coach kunnen wensen. Persoonlijk heb ik 2 maanden keihard gewerkt en dat kon doordat zij mij daarin goed begeleidde. Ellen in goed onderlegd, heeft de kennis paraat en is flexibel en creatief. Het bij Ellen afkijken was voor mij heel prettig. Ik zou een ieder zo naar haar toe verwijzen. Zij nam de leiding in de training en had oog voor een ieder. Haar enthousiasme nam mij mee. Het werken in een online omgeving was ideaal, doordat Ellen goed de tijd en het programma bewaakte."

Karin Roza van Maaren, jeugd en gezinsprofessional

"Ellen heeft een open persoonlijkheid, is vriendelijk en zeer betrokken. Zowel tijdens de lessen, de masterproof als ook via de whatsapp. Ze denkt mee, geeft informatie, maar laat het ook soms bewust sudderen bij de studenten. Ook de snelheid waarmee ze op appjes reageert is heel fijn. Ellen bewaakt de tijd op een goede manier. Zij heeft aandacht voor alle studenten en zorgt dat iedereen aan het woord komt in het juiste tijdsbestek. De techniek van beeldverbinding gaat haar goed af. De groep uiteenzetten in kamers, scherm delen en het whiteboard ging prima.Wat ik vooral goed vind, is dat Ellen ervoor zorgde dat ik de methode (die naar mijn mening vrij staccato is) ging doorleven. Met andere woorden, neem het script goed tot je, maar durf hem daarna ook los te laten. Volg je coachee. Dat wist Ellen met een fijngevoeligheid over te brengen, waardoor ik durf te zeggen dat ik de methode niet alleen in handen heb, maar ook in de vingers."

Jeroen van Thienen, stress en burn-out coach
 

" Heel Top hoe deze training vorm gegeven is in deze lastige tijd waar alles op afstand moet. Met ZOOM werkte het allemaal prima. Ik heb geen moment gehad dat ik het live bij elkaar zijn heb gemist. Top hoe jij, Ellen, de begeleiding hebt gedaan tijdens alle oefenmomenten. Ellen was heel toegewijd om iedereen waar nodig te helpen. Duidelijke uitleg tijdens de oefenmomenten, stond open voor alle vragen en wist deze altijd goed te beantwoorden en waar nodig toe te lichten. Ook buiten de oefenmomenten was Ellen beschikbaar in de groepsapp. Heel fijn en prettig persoon."

Rianka van der Neut - Olree, Onderwijspraktijk Bodengraven