Voor het voorkomen of
verkorten van verzuim

Merk jij als werkgever dat er medewerkers vastlopen, minder gelukkig zijn, door omstandigheden en daardoor ook in hun werk? Zie je dat ze daardoor hun werk minder goed of efficiënt kunnen doen?
Zijn hun hoofden vol en druk, zeker nu in deze corona tijd werk en privé nog meer door elkaar zijn gaan lopen? Gun je het hen om dit te doorbreken en wil je voorkomen dat ze uit vallen?
Dan bied ik een passende oplossing op maat. 

Door inzet van een coaching traject zullen medewerkers in korte tijd, beter in hun vel zitten en meer rust en veerkracht ervaren. Ik gun het iedereen om bij de eerste signalen in te kunnen zetten op preventie, zodat jouw medewerker weer "lucht" heeft. Dit voorkomt uitval (en kosten) en brengt nieuwe energie. 

In een traject zet ik de MatriXmethode in als interventie. Dit is een gesprekstechniek, waardoor iemand zelf overtuigingen, angsten, trauma's om te zetten en te neutraliseren. Of een vol hoofd leert ordenen, zodat er rust en ruimte ontstaat. Volledig op maat en in eigen regie. Dat geeft vertrouwen, veerkracht en nieuwe mogelijkheden.

Persoonlijke coaching

Om verzuim te voorkomen of te verkorten is een individueel coaching traject aan te bevelen.

 
Bij de start ga ik een persoonlijk coachcontract aan. Dit biedt focus op waar we naar toe werken op basis van een persoonlijk coachdoel en acties die door de medewerker zelf al ondernomen kunnen worden. Dit zet direct de eigen regie aan en stimuleert de autonomie. Essentieel voor het zelfvertrouwen en herstel. Op basis daarvan zullen we eigen kwaliteiten krachtig inzetten en hindernissen aanpakken (m.b.v. de MatriXmethode) 

In mijn zoektocht in mijn werk, heb ik veel gehad aan de gesprekken met Ellen. Zij stelde mij de juiste vragen en hield me op een fijne manier een spiegel voor. Zodra ik gefrustreerd raakte, omdat ik bijvoorbeeld geen vooruitgang zag, kon Ellen op een rustige, maar duidelijke manier zeggen dat ik geduld moest hebben. Ze liet me ook vaak inzien dat ik al mooie stappen had gemaakt en dat motiveerde mij weer! Al met al hebben de gesprekken met Ellen er voor gezorgd dat ik stappen maakte in mijn zoektocht en voorkwam dat ik verdwaald raakte. 

Simone Verboogen, gemeente Weert

Workshop hoofd opruimen

Tijdens een workshop 'Hoofdopruimen' ga je zowel als team en als individu aan de slag. Je maakt op een andere manier kennis met elkaar, door een kijkje in elkaars hoofd te nemen. Niet letterlijk natuurlijk...alhoewel....Je gaat wel beeldend aan de slag, je maakt inzichtelijk wat er gebeurd in je hoofd. Je zult zien dat het in geen enkel hoofd op dezelfde manier werkt als dat van jou. Je zult collega's herkennen in hun tekening. Dat geeft stof tot spreken, waardoor je je collega's beter leert kennen. Wat jullie samenwerking ten goede komt.

Aan het einde van de workshop heb je niet alleen een beeld van hoe het in jouw hoofd en in dat van je collega's werkt, je hebt ook een persoonlijk opruimplan gemaakt. Hierdoor kun alle informatie goed scheiden en dat geeft rust, ruimte en focus.

"Mijn dank is groot voor het resetten van mijn hoofd.
Ik vond het goed dat de cursusavond toch via teams doorgang kreeg. Ellen wist goed de regie te houden en gaf ons handige tools. Ik vond het een bijzondere avond waarbij er duidelijk werd uitgelegd wat er eigenlijk met je gedachtegoed gedurende de dag gebeurd. Door verschillende tools kon je je geheugeninhoud herstructureren en dat gaf in mijn geval toch wel de nodige lucht. Ik vond het enorm de moeite waard. Dit is een cursusavond die voor ons, als ambulant begeleiders, enorm nuttig is. De enorme drukte en druk neemt soms de overhand en ik weet zeker dat deze handreiking de druk zouden wegnemen. Ik raad het iedereen aan, ik heb er ontzettend veel profijt van en herhaal het iedere dag"

Patricia Harte, ambulant begeleider WMO, Actief Zorg

Workshop: Focus en Flow

Hoe goed ken je jouw collega's eigenlijk? Voldoende om vanuit focus en gezamenlijk doel goed in verbinding te staan? Of kun je daar nog wat hulp bij gebruiken? In de workshop Focus en Flow kom je meer te weten over wat je echt drijft om te werken in dit team en heb je aan het eind een gezamenlijke focus en doelstelling waarin iedereen zich kan vinden. Zo kunnen jullie samen doelgericht verdere stappen zetten.

Ik heb je, zowel zakelijk als privé, leren kennen als een warme persoonlijkheid, iemand met passie en betrokkenheid bij de mensen en de organisatie. Je weet van aanpakken en doorpakken en je houdt van een uitdaging. Je hebt echt werklust en bent een team-player. Zonder jou had ik overigens nooit de afdeling Opleidingen over kunnen nemen en tot een succes kunnen maken. Je bent laagdrempelig en mensen voelen zich veilig bij je, hetgeen voor een goede coach denk ik heel belangrijke eigenschappen zijn.  
Kortom: je bent een mooi mens 

Jacqueline van de Ven, directeur Actief Zorg B.V.