Over mij

Dit ben ik

Ik ben Ellen van Heugten, getrouwd met Bart en we hebben 3 kinderen. Eén meisje en twee jongens. Samen wonen we in zuid-oost Brabant in het mooie klokkendorp Asten. Daar ben ik in 2018 met veel passie mijn onderneming gestart, met maar één doel: jou en/of je team in zo'n kort mogelijke periode dát duwtje geven om weer gelukkig en met plezier in het leven en werk te staan!

Altijd al met mensen willen werken

Als kind wilde ik al met mensen werken. Ik wilde juf of verpleegster worden. En dat is allebei gelukt. Na een tijdje in de zorg te hebben gewerkt (psychiatrie en ouderenzorg), wilde ik anderen dit mooie vak doorgeven. En dan vooral leren dat je écht oog voor de mens hebt, de respectvolle manier van benaderen, waar autonomie en zelfbeschikking voorop staat.

Mijn loopbaan

Zo ben ik na mijn verpleegopleiding, de lerarenopleiding gezondheidszorg en welzijn gaan doen en gaan werken bij het Regionaal Opleidings Centrum (Roc). Daar heb ik naast lessen communicatie, het ontwikkelen van een nieuwe combi opleiding MZ-VZ, de rol van projectleider voor bedrijfsopleidingen vervuld. In deze rol heb ik samengewerkt met diverse teams, om de opleiding die op het ROC verzorgd werd, te implementeren bij een particulier opleidingsbedrijf. Geweldig om te doen en ook hier kwam mijn passie voor communicatie helemaal tot zijn recht.

Nadien ben ik gaan werken bij een thuisorganisatie, als opleidingsfunctionaris. Naast die rol, zorgde ik ook hier dat de communicatie tussen afdelingen beter verliep. Sessie waar verschillende afdelingen bij elkaar zaten. Waar de kou uit de lucht gehaald werd. En waarin duidelijk werd dat je niet op een afdeling werkt, maar voor één organisatie, waar iedereen in zijn eigen rol een belangrijk onderdeel van is van het totale bedrijfsproces. Dat proces maakte we samen meteen inzichtelijk en eenvoudiger (LEAN).

Ik heb echt genoten van deze bijeenkomsten, de individuele gesprekken en de mooie stappen die er gemaakt werden.

 

Meer communicatie

Gaanderweg kwam ik erachter dat alles draait om communicatie. Niet alleen tussen mensen onderling. Ook juist bij jezelf, van binnen. Ik wilde daar graag meer over weten en ging na de training van de MatriXmethode door met studeren in Neuro Liguistisch Programmeren (NLP) en Transactionele Analyse (TA) en Systemisch coachen.

Energie werk
Later zijn daar trainingen in energetisch werk bijgekomen, zoals Reiki, Access Bars, massage en werken met de wichelroede bijgekomen. Prachtige toevoegingen. 

Reset bij Ellen

Zo komt al mijn ervaring in gezondheidszorg, welzijn, onderwijs en nu ook in het ondernemen, samen in Reset bij Ellen. En sta ik voor jou, jouw team of organisatie klaar met oplossingen op maat.

"

Ik heb je, zowel zakelijk als privé, leren kennen als een warme persoonlijkheid, iemand met passie en betrokkenheid bij de mensen en de organisatie. Je weet van aanpakken en doorpakken en je houdt van een uitdaging. Je hebt echt werklust
en bent een team-player. Zonder jou had ik overigens nooit de afdeling Opleidingen over kunnen nemen en tot een succes kunnen maken. Je bent laagdrempelig en mensen voelen zich veilig bij je, hetgeen voor een goede coach denk ik heel belangrijke eigenschappen zijn.

 


Kortom: je bent een mooi mens ."


Jacqueline van de Ven, directeur Actief Zorg B.V.