Autonomie in het onderwijs
voor de leerlingen en de onderwijsprofessional

Coaching en training binnen het onderwijs

De overheid heeft binnen het Nationaal Programma Onderwijs een menukaart met interventies ontwikkeld waarvoor extra gelden ingezet kunnen worden. Er wordt benadrukt voor eenvoudige praktische interventies te kiezen binnen het schoolprogramma waarmee je echt verschil kunt maken.

Er is inmiddels ruim 30 jaar ervaring in het coachen van kinderen/jongeren en professionals met de MatriXmethode. De eigen regie staat hierin altijd centraal. Zowel bij leren als bij welzijn. Mensen worden enorm versterkt wanneer ze ontdekken dat ze zelf hun eigen oplossingen hebben. Ieder op hun eigen unieke manier. Dat geeft veerkracht en zelfvertrouwen.

Reset bij Ellen ontwikkelde een inspiratiedocument op basis van de menukaart NPO met daarin beschreven op welke manier de MatriXmethode als interventie kan worden ingezet. Het unieke aan deze methode is dat de onderwijsprofessional in korte tijd ├ęcht andere vragen leert stellen die direct de autonomie van de leerling versterken. 

Benieuwd? Hieronder zijn de inspiratiedocumenten beschikbaar gesteld. 

Geïnspireerd? Neem dan contact met me op, ik ga graag met je in gesprek over de mogelijkheden. Zowel om te coachen binnen jouw school(bestuur) als in het trainen van de onderwijsprofessionals om de methode integraal in te zetten binnen het schoolprogramma.

Inspiratie interventies schoolprogramma PO.pdf
inspiratie interventies schoolprogramma VO MBO.pdf